Temiz Çevre Temiz Konya
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) gerçekleştirilen çarpıcı etkinliklerle değerlere vurgu yapıyor. Mart ayının değeri olan “Temizlik” kapsamında ilkokul öğrencileri Barbaros İlkokulu’ndan Kültür Park’a yürüyüş gerçekleştirdi.
Taşıdıkları pankartların yanı sıra geri dönüşüm malzemelerinden oluşan kıyafetleriyle büyük ilgi gören minikler yürüyüş boyunca “Temiz çevre temiz Konya” sloganı ile tüm insanlığa toplumsal mesaj verdiler.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında ilkokulu öğrencileri temizlik yürüyüşü gerçekleştirdi. Barbaros İlkokulu’ndan Kültür Parka kadar ellerinde taşıdıkları pankartlarla yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler temizlik değerine vurgu yaparak temiz bir toplum çağrısında bulundular. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacıların yanı sıra şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşta yürüyüş boyunca öğrencilere eşlik etti. Kültür Parkta son bulan yürüyüşün ardından Barbaros İlkokulundan bir öğrenci yaptığı basın açıklaması ile temizlik konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Temiz Çevre Temiz Konya
Öğrenciler yürüyüş boyunca “Geleceği çöpe atma geri dönüştür”, “Geri dönüşüm var oluşum”, “Çevreyi temiz tutalım hayata katkıda bulunalım” pankartlarını taşıdılar. Barbaros İlkokulunda başladıkları yürüyüş boyunca “Temiz Çevre Temiz Konya” sloganı atan öğrencilerin bu örnek davranışı çevredeki vatandaşlar tarafından da alkış aldı.
Geri Dönüşüm Malzemelerinden Elbise Yaptılar
Çeşitli masal kahramanlarını geri dönüşüm malzemelerinden yapılan kıyafetlerle canlandıran öğrenciler yürüyüş boyunca etkinliğe farklı bir renk kattılar. Yürüyüş yolunu adeta bir masallar diyarına çeviren çocuklar geri dönüşümün çevreye ve insanlığa olan faydalarına vurgu yaptılar.
Asıl olan çevreyi temiz tutmak değil, kirletmemektir
Konuşmasına çocuklarımıza temiz bir çevre oluşturabilmek için büyük gayret sarf ediyoruz diyerek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Temizlik hizmetleri ekonomik olarak belediyemize çok büyük bir yük getirmekte. Onun için asıl yapılması gereken iş çevreyi temiz tutmak değil çevreyi kirletmemek ve çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak. İnşallah gelecek nesil daha güzel ve bilinçli olarak yetişiyor. Daha temiz bir Selçuklu için çocuklarımızın temennilerine katılıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize ve velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha temiz bir Selçuklu’ya” dedi.
Medeniyetin Göstergesi Temizliktir
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında Mart ayında Temizlik değerinin anlatıldığını ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar,“ Amacımız öğrencilerimize temizlik alışkanlığını kazandırmak ve temizlik bilincinin artmasına vesile olmak. Gerçekleştirilen etkinlik ile de çocuklarımız tarafından büyüklere mesaj verilmek istendi. Çevrenin temiz tutma bilincinin ve farkındalığının oluşmasını amaçladık. Medeniyetlerin en önemli göstergelerinden birisi temizlik kültürü ve çevreyi koruma bilincidir. Biz gelecek nesillere temiz bir ülke, temiz bir dünya bırakmak istiyorsak bu değerin kıymetini bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz” dedi.
22 Mart’ın aynı zamanda dünya su günü de olduğunu ve suyun en önemli hayat kaynağı olduğunu ifade eden Kayacılar,“ Su medeniyettir, kültürdür ve hayattır. Temizlik açısından da su büyük önem taşımaktadır. Suyun kıymetini bilelim ve su kaynaklarını ekonomik kullananım” dedi.
SEDEP Geleceğe Değer Katıyor
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde yürütülen bir eğitim projesi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan proje ile öğrencilerin bilgi beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi, değerlerimizi derinlemesine tanımaları, sevmeleri ve benimseyerek uygulamaları amaçlanıyor. Değerlerin gelecek nesillere aktarılması, yaşatılması için uygulanan proje Türkiye’nin örnek eğitim projelerinden.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), ilk olarak 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Selçuklu’ da 112 okulda uygulanmış, 85 bin öğrenciye 2 milyon 150 bin doküman dağıtıldı. 4 bin 300 öğretmen proje de görev aldı.
İlk üç yılında Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), 196 okul, 120 bin 166 öğrenci ve 3 yılda 5 milyon yayınla başarı ile uygulandı. Yıl boyunca düzenlenen 30 farklı etkinlikle(Çat Kapı Tiyatro, Trafikte Sorumluluk, Münazara vs.)öğrencilere değerler aktarıldı.
Geride kalan 3 yılda elde edilen birikim, deneyim ve motivasyonla, SEDEP, daha da geliştirilerek ve yaygınlaştırılarak 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde de devam ediyor. Bu yıl 229 okulda uygulanacak projede 33 etkinlik düzenlenecek, 220 bin materyal ve 550 bine yakın kitapçık çocuklarımızla buluşturulacak.